Blogg

Får du smerter på baksiden av ankelen når du går eller løper? Da kan det være at du har akillestendinopati. Akillessenen strekker seg fra hælbenet til skinnebenet. Funksjonen er hovedsakelig å bøye eller strekke foten.

Det er ingen hemmelighet at det er en sammenheng mellom et lavere immunforsvar og en høytid med godteri og overspising, økt stress over både jul og nyttår, og ikke minst den delen av året med minst sollys og mer tid tilbragt innendørs.

Skoliose 

26.12.2022

Skoliose betyr at man har en skjevhet i ryggen. Er den stor nok, så kan den påvirke både utvikling og funksjon av hjerte, lunger og brystkassen. Uten behandling så kan barnets helse bli betydelig redusert. Derfor er det viktig å være obs på om det oppstår en skjevhet hos barnet ditt, og oppsøke kvalifiserte helsepersonell i en tidlig alder.

Det kan oppstå en del plager under svangerskapet og under fødselen som kan påvirke fosterets helse og utvikling. En vaginal fødsel uten noen intervensjoner er allerede en stor påkjenning for både barn og mor. Flere plager oppstår etter en vanskeligere fødsel, ved for eksempel tang eller vakum, eller hvis det har vært trangt inni magen pga seteleie...

Har du blitt fortalt at du har "bekkenløsning"?. Dette er et ord vi ikke lenger bruker og kommer av en gammel teori basert på at smertene kommer av at hormonet relaxin "løsner" bekkenet. Det er sant at det produseres mer relaxin under en graviditet og at hormonet løsner muskler og bindevev for å forberede til fødsel, men forskning viser...

Stress  

06.12.2022

Psykisk stress kan være roten til mye vondt. Det kan være en stor påkjenning for kroppen, og gi plager som hodepine og smerter i nakke og rygg. Det er få ting som er mer stressende enn ens egen økonomi, spesielt i disse tider. Julestria har startet, strømmen blir dyrere og renta fortsetter å gå opp.

Begynnelsen av Kiropraktikken startet på slutten av 1800-tallet da Daniel David Palmer utførte en ryggjustering på en vaktmester som fikk tilbake hørselen sin. I etterkant utviklet han den første teorien innen Kiropraktikken ved å se en sammenheng mellom ryggsøylen og nervesystemet.

For time hos Lise, vennligst ring eller send oss en e-post.